Novela 38 jde do druhého čtení. Ladislav Šincl se ideje zastropování nevzdává.


			Novela 38 jde do druhého čtení. Ladislav Šincl se ideje zastropování nevzdává.
13.5.2016 Pojistný trh

Ve středu 12. května zasedal rozpočtový výbor, který měl projednat novelu zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích před druhým čtením. Hlavní roli zde sehrál opět Ladislav Šincl, poslanec za ČSSD a rovněž zpravodaj rozpočtového výboru pro tento zákon.

Z jednání bylo zřejmé, že pan Šincl nemá v plánu myšlenku regulace provizí opustit. Ve svém novém pozměňovacím návrhu doporučuje zavést strop provizí na úroveň 150% ročního pojistného. Pro pamětníky této novely to může být určité déjà vu, protože v loňském roce se kvůli stejnému návrhu téměř rozpadla koalice, když se ministr financí Andrej Babiš a zmíněný Ladislav Šincl, dostali do silného sporu právě kvůli regulaci výše provize. Ten tehdy skončil koaličním kompromisem.

Navzdory předchozí dohodě teď zkouší pan zpravodaj Šincl opět to samé. Jeho návrh za zastropování provizí však nebyl ministerstvem financí na rozpočtovém výboru přijat a tak jej musel poslanec ČSSD stáhnout. Nechal se však záhy slyšet, že připraví další návrh, který ještě vylepší. Jeho podoba tak zazní ve druhém čtení, do kterého byla novela zákona č. 38/2004 sb., rozpočtovým výborem odeslána.

Tisk 751, pod kterým je skryt zákon o pojišťovacích zprostředkovatelích, je navržen na pořad schůze poslanecké sněmovny od 31. května.

Zdroj: oPojištění

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články