Pojišťovna dává ruce pryč od procesu Harveyho Weinsteina


			Pojišťovna dává ruce pryč od procesu Harveyho Weinsteina

Znásilnění a sexuální napadení! Obvinění proti filmovému producentovi Harveymu Weinsteinovi jsou mimořádně silná. Je zcela jisté, že právní spory a soudní procesy vyjdou tohoto magnáta velmi draho.

Ten si pro „horší časy“ sjednal pojištění u pojišťovny Chubb. Pojistitel nicméně nyní před soudem uplatnil své stanovisko, že doložky ze smlouvy výslovně nezahrnovaly právě provinění se sexuálním podtextem. Navíc podle expertů pojišťovny jednal Weinstein „úmyslně s vědomím poškození druhé strany“.

Podle aktuálních počtů pojišťovny, která drží Weinsteinovy pojistné smlouvy na odpovědnost, čelí filmový gigant a jeho bývalá společnost Weinstein Company celkem 18 žalobám. Ačkoli pojistitel odmítá tyto nároky krýt, postižený se ho opakovaně snažil přimět k placení. Šestašedesátiletý magnát trval ve třech případech údajného sexuálního napadení u soudu na své nevině.

Mezi lety 1994 a 2018 zaplatil Weinstein na pojistném částku okolo 1,2 milionu dolarů. Mimo jiné i za „pojistku na horší časy“ s pojistnou částkou ve výši 300 000 dolarů. Nyní Weinstein tvrdí, že Chubb musí podle pojistné smlouvy převzít náklady na obhajobu, a to bez ohledu na to, zda jsou obvinění pravdivá, či nikoli.


Mohlo by vás zajímat: Mladí Němci mají velké mezery ve finančních znalostech


Weinstein doposud odmítal všechna obvinění ze sexuálního nátlaku bez souhlasu poškozených. Jeho advokáti argumentují, že se pojistitel neférově postavil na stranu žalujících žen a pokouší se vyvléknout ze svého závazku plnit za obhajobu. Filmový producent Weinstein podal na Chubb a jeho pobočné firmy protižalobu kvůli porušení smlouvy.

Jmění Harveyho Weinsteina se odhaduje na 240 až 250 milionů USD. Producentská společnost Weinstein Company založená jím spolu s bratrem, se dostala kvůli sexuálnímu skandálu do insolvence. Harvey Weinstein odstoupil z funkce ředitele studií v říjnu loňského roku. Začátkem května schválil insolvenční soud v Delaware prodej filmové společnosti investiční firmě Lantern Capital.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články