Martin Diviš: Rok 2021 přinese hledání „nových standardů“


			Martin Diviš: Rok 2021 přinese hledání „nových standardů“
9.2.2021 Pojistný trh

Rok 2020 byl po všech stránkách velmi komplikovaný. Pandemie koronaviru bez sebemenšího varování doslova ochromila fungování všech složek naší společnosti. Co nás čeká a co nás nemine v roce 2021? Jaké budou ty klíčové momenty v oblasti pojišťovnictví? V dnešním zamyšlení představí své postřehy Martin Diviš, generální ředitel pojišťovny Kooperativa a prezident České asociace pojišťoven.

Není málo toho, co nám rok 2020 vzal, ale nesmíme zapomínat ani na to, co nám dal. Připravil nás určitě o vzájemnou interakci a inspiraci. Připravil nás o spoustu akcí, setkání, koncertů, dovolených, oslav a posezení. Zasel do nás obavy, nejistotu a udělal svět ještě více nejistým a znepokojivým místem. To určitě ano. Ale to zdůrazňovat nechci a nebudu, stačí, že to musíme poslouchat, vidět a číst v médiích každý den. Já jsem optimista. Díky lidem, a právě díky zkušenostem z letošního roku. 


Mohlo by vás zajímat: Ivan Špirakus: Pandemie připomíná hollywoodský film. Vakcinace je jediné řešení


Rok 2020 nám dal řadu cenných zkušeností a poučení, vzájemnost a solidaritu. Prověřil naše schopnosti adaptovat se na nové podmínky, naši odolnost a integritu. Dal nám poznání, že jistota je křehká věc, že krizi musíme umět čelit, ale i to, že těžkých chvil a zdánlivě neřešitelných situací se nemusíme a nesmíme zaleknout. Že když ukážeme odvahu a úsměv, ochotu a píli, nezdolnost a solidaritu, optimismus a přesvědčení, respekt a pokoru, můžeme vyřešit prakticky cokoli. Dal nám poznání, že i když se svět naklonil, nespadl. Že i když jsme se lekli, nebáli jsme se. Že jsme silní a že jsme obstáli. 

Pojišťovnictví jako segment nebylo sice „v první linii“ zasažených odvětví, ale také muselo prokázat svoji odolnost a stabilitu. A prokázalo nade vší pochybnost. Zůstali jsme, tak jako vždy za uplynulých 30 let, stabilní částí českého hospodářství a ve všech směrech spolehlivým partnerem svých klientů. Naučili jsme se v řádu týdnů řešit likvidace i všechny další požadavky zákazníků na dálku a zejména na ITC kolegyně a kolegy to byl nesmírný nápor. Všem bych rád touto cestou i poděkoval. Ať už jsou z jakékoli pojišťovny a dělají v ní cokoli, přispěli jeden každý k setrvale dobrému jménu českého pojišťovnictví.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Škoda kliku, který padne vedle


A co přinese rok 2021? Jistě hledání „nových standardů“ jak v práci, tak v životě, které by měly respektovat určitá omezení, ale hlavně respektovat potřeby a zájmy lidí i firem. Ať už to bude znamenat sdílená pracovní místa, mnohem více home office či testování fanoušků přímo před koncertem, věřím, že najdeme cesty, jak zase dělat to, co máme rádi a na čem nám záleží. Pojišťovnictví podle mého názoru v roce 2021 poroste jak v oblasti celkových čísel, tak v oblasti využívání moderních technologií a inovací, které jsou teď potřeba více než kdy jindy. 

Věřím, že přes vše, co se děje, zůstaneme i v roce 2021 sami sebou a budeme používat zdravý selský rozum. Buďme optimisti. Usmívejme se a šiřme dobrou náladu. Protože rok 2020 ukázal, že spolu to zvládneme. I když jsme každý jinde.

Martin Diviš
Generální ředitel pojišťovny Kooperativa a prezident České asociace pojišťoven

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články