Allianz odhalila podvody za více než 100 milionů korun


			Allianz odhalila podvody za více než 100 milionů korun
28.5.2020 Tiskové zprávy

V období přírodních kalamit zaznamenávají pojišťovny zvýšený počet pojistných podvodů, a proto není velkým překvapením, že i světová pandemie s sebou přináší pokusy o bezdůvodné obohacení. Detektivové Allianz pojišťovny odhalili od ledna do března tohoto roku 474 pojistných podvodů za více než 100 milionů korun. A objevily se mezi nimi i případy spojené právě s koronavirovou infekcí.

„V návaznosti na složitou ekonomickou situaci související s pandemií evidujeme případy, kdy se klienti snaží neoprávněně získat finanční prospěch a vylepšit si tak svůj rozpočet na úkor pojišťovny. Měli by si však uvědomit, že se tím dopouštějí protiprávního jednání, jež může mít i trestně právní důsledky,“ upozorňuje vedoucí týmu vyšetřování Allianz pojišťovny Michal Vlk.

Allianz nekompromisně přistupuje k ochraně svých poctivých klientů, a proto intenzivně monitorujeme aktuální vývoj. Od začátku krizových opatření jsme zaznamenali zvýšený počet pojistných podvodů především v cestovním pojištění, stále však přibývají i případy z oblasti pojištění motorových vozidel, podnikatelského a průmyslového pojištění,“ dodává Michal Vlk.


Mohlo by vás zajímat: Ochrana muzejních sbírek má řadu nedostatků. Stát nemá přehled


Za první čtvrtletí tohoto roku odhalila Allianz celkem 474 pojistných podvodů v hodnotě 100 milionů korun. To je oproti stejnému období loňského roku o 185 případů více. Podle pojišťovny nejhůře dopadla Praha, která hlásí celkem 92 podvodů ve výši 20,6 milionů korun.

Allianz odhalila podvody za více než 100 milionů korun Koronavirus už v nich také úřaduje Zdroj Allianz

 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články