Colonnade Insurance darovala 800 000 Kč neziskovým organizacím


			Colonnade Insurance darovala 800 000 Kč neziskovým organizacím

Colonnade Insurance v České republice rozdělila částku 800 000 Kč mezi nadaci Elpida a Linku bezpečí.  Finanční prostředky jsou součástí daru mateřské společnosti Fairfax Financial Holdings věnovaného na boj proti Covid-19.

Kanadská společnost Fairfax Financial Holdings Limited se v rámci dlouhodobého boje s Covid-19 rozhodla pomoci neziskovému sektoru ve střední a východní Evropě. Peněžní dar v celkové výši 3 miliony korun věnovala prostřednictvím dceřiné společnosti, pojišťovny Colonnade Insurance S.A., která působí v Polsku, České republice, Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku a na Slovensku.

Linka bezpečí 2

„V České republice jsme se rozhodli navázat na naši velikonoční podporu nadace Elpida a Linky bezpečí a obdarovat obě organizace částkou 400 000 Kč.  Jsme velice rádi, že můžeme pomoci nadacím, které dlouhodobě pomáhají překonávat těžké chvíle nejen dětem a seniorům, a jejichž operátoři v době nouzového stavu odvedli obrovský kus práce,“ uvádí Dominik Štros, generální ředitel Colonnade Insurance.

Dar využijeme pro telefonickou krizovou Linku seniorů a online program pro seniory Elpida do domu,“ říká fundraiserka Iva Fenglová a dodává: „Elpida do domu je nový projekt, který vznikl v době koronavirové. Jedná se o přenesení vzdělávacích programů přímo do obýváku klienta. V nabídce jsou jazykové kurzy, přednášky, tvůrčí dílny, cvičení nebo PC výuka. 

„V době pandemie došlo k rozšíření online poradny na chatu a emailu. To našim klientům přineslo možnost komunikace bez obav, že je při rozhovoru někdo uslyší. Pro ty, kteří si nechtějí či z nějakého důvodu nemohou psát ani volat, vznikl nový projekt tzv. Pasivní poradny – videí, jak si poradit a na koho se obrátit v nejčastějších situacích, se kterými se na Linku bezpečí klienti obracejí. Finanční dar od Colonnade využijeme především na provoz samotné Linky bezpečí a další rozvoj projektu Pasivní poradny, “ uvádí fundraiserka Karina Holadová.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články