Mnichovská zajišťovna investovala do amerického startupu


			Mnichovská zajišťovna investovala do amerického startupu
30.12.2019 Zahraničí, InsurTech

Mnichovská zajišťovna vložila další prostředky do mladé americké společnosti Next Insurance a drží v ní aktuálně podíl 27,5 %. Chce společně s kalifornským startupem rozvíjet digitální pojišťovací řešení pro segment SME v USA.

„Next Insurance má se svým obchodním modelem založeným především na datech a technologiích vynikající předpoklady k růstu, které hodláme využít společně. Tato investice dokládá naši ambici stát se předním poskytovatelem digitálních pojišťovacích řešení. Současně tak Mnichovská zajišťovna deklaruje své angažmá na slibném trhu pojišťování malých a středních firem (SME) ve Spojených státech. Jsme přesvědčeni, že jak Next Insurance, tak i Mnichovská budou ze spolupráce profitovat,“ prohlásil při zveřejnění kroku Joachim Wenning, předseda představenstva Mnichovské zajišťovny. Po skončení této transakce byla Next Insurance oceněna na více než 1 miliardu USD.


Mohlo by vás zajímat: Jak vidí pojišťovny generaci Z? Jako perspektivní, ale náročnou


Vložení dalších peněz znamená prohloubení stávajícího partnerství. Přes svoji složku Digital Partners kooperuje Mnichovská se startupem už od roku 2016 a podporuje ho servisem a převzetím rizik. Přes svoji společnost Munich Re Ventures drží nyní na Next Insurance celkový podíl 27,5 %. Transakce ještě podléhá schválení ze strany orgánů dozoru. Americký trh pojištění pro malé a střední firmy (SME) vykazuje nyní objem pojistného ve výši 139 miliard USD a je tedy vysoce atraktivní i pro podílníky z Evropy. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články