Penze a investice UNIQA s novým představenstvem


			Penze a investice UNIQA s novým představenstvem

V polovině února schválila dozorčí rada novou sestavu představenstva pro UNIQA penzijní společnost a UNIQA investiční společnost v České republice.

S platností od 17. února má představenstvo obou společností tyto členy: Martin Žáček, Lucie Urválková, Peter Socha a Rastislav Havran. V představenstvu UNIQA investiční společnosti je pátým členem představenstva Jan Vinter.


Mohlo by vás zajímat: Parametrické pojištění a jeho přednosti (ČÁST II)


15. října 2020 se společnosti AXA v České republice, na Slovensku a v Polsku staly součástí skupiny UNIQA Insurance Group. UNIQA penzijní společnost a UNIQA investiční společnost byly přejmenovány z AXA penzijní společnosti a AXA investiční společnosti v polovině ledna 2021. Jmenování nového představenstva je dalším krokem v postupném procesu praktického začleňování původních společností AXA do UNIQA.

Martin Žáček, Lucie Urválková, Peter Socha a Rastislav Havran pracují současně v představenstvu UNIQA pojišťovny a obou převzatých AXA pojišťoven v České republice. Jan Vinter je člen představenstva UNIQA investiční společnosti.


Mohlo by vás zajímat: Podcast: Pandemie jako hollywoodský film. Nové zkoušky zkvalitní trh


Jiří Žáček  UNIQA 1Martin Žáček (55) zahájil svoji profesní dráhu jako vědecký pracovník. V roce 1994 vstoupil do pojišťovnictví, nejprve jako šéf oddělení controllingu, protože čísla byla a jsou jeho svět. Strávil celou svoji kariéru v našem odvětví v jednom dresu: nejprve Česko-rakouské pojišťovny (1994-2001) a po jejím přejmenování UNIQA (od 2001). Martin Žáček zastával v průběhu let různé top manažerské pozice v představenstvu společnosti, mimo jiné jako CITO a CFO.  Generálním ředitelem (CEO) se stal v české UNIQA v roce 2008.

V roce 2014 byl jmenován do stejné funkce i pro sesterskou UNIQA na Slovensku. Kromě toho je činný i v prezídiu České i Slovenské asociace pojišťoven. Několikrát obdržel prestižní ocenění „Pojišťovák roku“, a to jak v Česku, tak i na Slovensku. Martin Žáček je ženatý a má dvě dcery. Rovněž je hrdým dědečkem tří vnuček. Ve volném čase je vášnivým běžcem a triatlonistou (v dorostenecké kategorii byl držitelem československého mistrovského titulu v atletice). Mluví čtyřmi jazyky a zajímá se o historii a geografii.


Mohlo by vás zajímat: Ľubor Vrlák: Svět už nikdy nebude stejný jako dřív


Lucie Urválková (48) absolvovala Slezskou univerzitu v Karviné, a poté spojila svou kariéru na řadu let s auditem a poradenstvím. Působila v konzultačních firmách „velké čtyřky“ a kromě jiného se specializovala na oblast pojišťovnictví. Propracovala se postupně až na pozici manažerky finančního poradenství pro střední a východní Evropu, kde pomáhala českým i zahraničním korporátním klientům.
Lucie Urválková_UNIQAO roku 2007 pracuje v představenstvu nejprve české UNIQA pojišťovny, a od roku 2014 současně i slovenské UNIQA poisťovni (CFO; místopředsedkyně představenstva).

V uplynulých letech byla opakovaně zvolena mezi nejvýznamnější manažerky (TOP ženy Česka, Nejvlivnější ženy Česka). UNIQA koncernem je pravidelně pověřována i vedením různých strategických mezinárodních projektů; v současné době řídí celý integrační proces s AXA. Angažuje se na půdě České asociace pojišťoven i jako mentorka juniornějších kolegyní nebo mluvčí na různých konferencích na podporu kariérního rozvoje žen. Je maminkou sedmiletého syna. Ve volném čase sportuje a cestuje. Stále si rozšiřuje svůj obzor, v poslední době mimo jiné i v kurzech tvůrčího psaní.


Mohlo by vás zajímat: Vakcína jako hlavní motor globálního ekonomického růstu v druhé polovině roku


Socha Peter_AXAPeter Socha (51) zahájil svoji kariéru po studiu zahraničního obchodu na Vysoké škole ekonomické v Bratislavě v sektoru bankovnictví, kde v oblasti obchodování na mezibankovním trhu strávil na různých pozicích 8 roků. V roce 2000 nastoupil do DDP Lipa, společnosti zaměřené na 3. penzijní pilíř. Její akvizice společností Winterthur, spolu s postupným přidáním 2. pilíře – životního a neživotního pojištění a investic, byla základem vzniku finanční skupiny převzaté v roce 2008 společností AXA, která se nyní stává součástí UNIQA Group.

Během tohoto období prošel Peter Socha různými manažerskými pozicemi. Začal jako CFO, pokračoval jako COO a následně mu byla svěřena odpovědnost za kompletní řízení segmentu Life&Savings. Peter Socha žije v Bratislavě. Je ženatý a má 2 děti. Mezi jeho záliby patří například cestování, kulturní akce a návštěvy uměleckých galerií. Snaží se aktivně věnovat sportu; momentálně si jeho srdce plně získal badminton.

20384[]

Nejmladší člen nového představenstva Rastislav Havran má 38 let. Po studiu politologie na Univerzitě Komenského v Bratislavě a na univerzitě v Salcburku zahájil profesní život ve slovenské UNIQA poisťovni jako člen mezinárodního trainee programu v roce 2006.

Rastislav Havran UNIQA

Postupně byl koncernem UNIQA International nasazen jako manažer různých rozvojových projektů v sesterských společnostech UNIQA v Rumunsku, Srbsku, Bulharsku, Chorvatsku a dalších zemích.

Mimo jiné vedl i program Target Operating Model zaměřený na vzájemné využití synergií pro UNIQA Česko a UNIQA Slovensko. Od roku 2014 pracoval jako ředitel operací pro UNIQA ČR a SR, a od roku 2016 je činný jako člen představenstva ve funkci COO. Dres UNIQA tak nyní hájí už patnáctý rok. Jeho volný čas aktuálně konzumují hlavně synek-předškolák a loni narozená dcerka. Rád cestuje a sportuje. Aktivně se věnuje fotbalu, lyžování, golfu a tenisu, jako fanoušek podporuje celý život FC Liverpool. Rád čte životopisy význačných osobností.


Mohlo by vás zajímat: Jan Matoušek: Nemám obavy, že by krize měla na pojišťovnictví ničivé dopady


Jan Vinter (43) studoval Vysokou školu finanční a správní v Praze a Investment Management School v Londýně. V oblasti investic a Asset Managementu se pohybuje přes 20 let. Začínal v oboru audit, daně a poradenství v malé americké firmě Mc Dowell.

Jan Vinter, Člen představenstva UNIQA investiční společnosti

Koncem 90. let nastoupil do Credit Suisse Asset Management jako administrátor podílových fondů a analytik. Od roku 2004 byl ve funkci Portfolio Manager zodpovědný za správu majetku penzijního fondu a pojišťovny Winterthur, a o dva roky později získal pozici Portfolio Managera v rámci AXA investiční společnosti. Do jeho odpovědnosti spadaly správa majetku, alokace aktiv institucionálních klientů v ČR i SR.

Posledních pět let pracoval jako vedoucí Asset Managementu AXA investiční společnosti pro Česko i Slovensko a od roku 2017 je členem jejího představenstva. Volný čas nejraději tráví se svými dětmi na horách. Sportem číslo jedna je pro něj cyklistika. Relaxuje rovněž četbou a poslechem hudby.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články