RENOMIA posiluje v Chorvatsku a vstupuje do Slovinska a Bosny a Hercegoviny


			RENOMIA posiluje v Chorvatsku a vstupuje do Slovinska a Bosny a Hercegoviny

Společnost RENOMIA završila jednání o své další expanzi v rámci střední a východní Evropy (CEE). Získá 30% obchodní podíl v jedničce chorvatského trhu, společnosti FORTIUS INTER PARTES d.o.o. (Fortius). Touto akvizicí RENOMIA významně posiluje svou stávající pozici v Chorvatsku a zároveň vstupuje do dvou nových zemí – Slovinska a Bosny a Hercegoviny, kde má Fortius své pobočky. Celkově tak bude RENOMIA GROUP působit již v 10 zemích CEE s 2 500 spolupracovníky a pro své klienty spravovat pojistné v hodnotě 14,4 mld. Kč.

„Cílem RENOMIA je zajistit pro klienty nejlepší podmínky pojištění a v případě škody realizovat co nejrychleji pojistné plnění. Důležité je, že tyto služby zajistíme kdekoli na světě. Jen několik měsíců od vstupu do Lotyšska opět rozšiřujeme svůj regionální záběr v regionu střední a východní Evropy. Chorvatsko pro nás zdaleka není neznámou zemí, máme zde mnoho zkušeností. Díky partnerství se společností Fortius nyní vstupujeme také do Slovinska a Bosny a Hercegoviny. Mám radost, že se nám i v době pandemie daří naplňovat naši vizi být předním pojišťovacím makléřem v regionu CEE a zajišťovat pro klienty nejlepší mezinárodní služby. Tato rozvojová regionální strategie má mnoho výhod pro všechny klienty RENOMIA GROUP," uvedla ředitelka RENOMIA Jiřina Nepalová.


Mohlo by vás zajímat: INSIA: Pojišťovací specialisté mohou vyzkoušet zdarma online KATALOG produktů!


Fortius byl založen v roce 2003 a působí v oblasti pojištění firem a fakultativního zajištění v Chorvatsku, Slovinsku a Bosně a Hercegovině, přičemž v Chorvatsku se jedná o největšího makléře v zemi. Tým Fortius tvoří 34 zkušených profesionálů, kteří pro své klienty spravují pojistné ve výši 600 mil. Kč. Chorvatsko a celý okolní region je z hlediska pojištění velice perspektivní a rozvíjející se oblastí.


Mohlo by vás zajímat: Podpojištění je znovu na scéně, kvůli dražším stavebním materiálům


„Náš regionální rozvoj bude dále pokračovat. Očekávám, že v příštím roce přibudou v rámci skupiny další dvě země. Budeme pokračovat v dalších investicích do rozvoje, vzdělávání, sdílení know-how, technologií. RENOMIA má jako člen světové sítě Gallagher vedoucí postavení v rámci významné části Evropy a pokrývá region, kde žije téměř 100 milionů obyvatel jen v rámci EU, od baltských zemí na severu přes střed až po jih Evropy. Navíc koordinuje zajištění služeb v zemích bývalého Sovětského svazu,“ řekl Pavel Nepala, managing partner odpovědný za mezinárodní rozvoj společnosti RENOMIA.


Mohlo by vás zajímat: ABI a Flood Re zdůrazňují význam údržby protipovodňových zábran


RENOMIA je majoritně vlastněna rodinou Nepalových, 29% podíl má Gallagher, přední světová společnost v oboru pojištění a risk managementu. Gallagher byl založen v roce 1927 v Chicagu rodinou Gallagher, která je stále ve vedení společnosti. Gallagher patří mezi US Fortune 500 a je kotovaná na burze v New Yorku. V rámci Gallagher působí 35 tisíc kolegů a společnost spoluvlastní firmy v 57 zemích světa, díky své jednotné celosvětové síti partnerů poskytuje služby ve 150 zemích světa. Gallagher je dynamicky rostoucí společnost, nedávno oznámila další významné akvizice, například koupi indické a turecké firmy nebo koupi uznávané konzultační firmy na zajištění Willis RE se 2 200 zaměstnanci v 18 zemích světa.

Zdroj: RENOMIA

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články