Prezídium AČPM zvolilo své vedení. Kdo se stal novými místopředsedy?


			Prezídium AČPM zvolilo své vedení. Kdo se stal novými místopředsedy?

Prezídium Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) na další dvouleté funkční období opětovně zvolilo do čela Asociace dosavadní předsedkyni Jiřinu Nepalovou. Novými místopředsedy AČPM jsou Jitka Hradilová a Jan Štok.

Na ustavujícím zasedání nově zvoleného prezídia AČPM dne 3. 12. 2019 byla do funkce předsedkyně AČPM znovu zvolena Jiřina Nepalová, zakladatelka a ředitelka společnosti RENOMIA, která tento post zastávala již ve třech volebních obdobích. Novými místopředsedy se stali Jitka Hradilová, prokuristka firmy Satum Czech, a Jan Štok, MBA, ředitel MAI Insurance Brokers.

Současné prezídium Asociace na funkční období 2019 – 2021 vzešlo z voleb na Valné hromadě AČPM dne 3. 12 .2019 a jeho dalšími členy jsou: Jiří Bureš (JB Group), Milan Dočkal (Adores – centrum pojištění ), Michal Fremr (Broker Team) a Michal Truxa (Respect). Valná hromada AČPM v souladu se stanovami dále zvolila šestičlennou Etickou komisi, která dohlíží na dodržování Kodexu etiky člena AČPM, a tříčlennou Revizní komisi ke kontrole hospodaření Asociace.


Mohlo by vás zajímat: TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2018 na Slovensku podle oPoisteni.sk


Mezi hlavní úkoly nového vedení AČPM v nadcházejících dvou letech bude patřit hlavně ochrana profese pojišťovacího makléře, podpora členů při získávání odborné způsobilosti podle zákona o distribuci pojištění a zajištění (ZDPZ - č.170/2018 Sb.) a propagace specializovaných služeb pojišťovacích makléřů na trhu. Významnou pozornost je třeba věnovat také regulatorním otázkám, zejména v souvislosti s dopady ZDPZ do makléřské praxe.

AČPM chce i nadále přispívat k osvětě v pojišťovnictví a ke kultivaci oboru, zejména prostřednictvím své odborné ankety Pojišťovna roku, která v příštím roce završí jubilejní 20. ročník.

Nově zvolené vedení AČPM se rovněž soustředí na další rozvoj spolupráce s Českou asociací pojišťoven a jejími jednotlivými členy, i na posílení vztahů a výměnu zkušeností se zahraničními makléři, především v rámci Evropské federace pojišťovacích zprostředkovatelů BIPAR, jejímž je AČPM aktivním členem již od roku 1998.


Mohlo by vás zajímat: Průměrná mzda vzrostla reálně o 4,0 %. Jak je na tom pojišťovnictví?


Asociace českých pojišťovacích makléřů oslavila v tomto roce 25 let své existence. Staronová předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová při té příležitosti řekla: „Vnímám, že se naše Asociace stala důstojným a uznávaným partnerem, jak pro orgány regulace a dohledu, tak nakonec i pro všechny pojistitele, což se opět potvrdilo při náročných diskusích o podobě nového zákona o distribuci pojištění a zajištění (č. 170/2018 Sb.). Další významnou činností Asociace je i péče o naše členy, pro které pořádáme odborné konference a vzdělávací semináře. Samozřejmě, jako každé profesní sdružení, máme stále co zlepšovat, a když už se na to ptáte, snad bych zmínila naši trvalou snahu přivést do řad AČPM další makléřské firmy, které zatím stojí stranou. Ale jsem optimistka, věřím, že v příštích letech naše Asociace dále posílí.“


Mohlo by vás zajímat: Senát odmítl daňový balíček. Podle Schillerové se pojišťovny neřídí pravidly


A jaké jsou ty nejvýznamnější úkoly, které by Asociace ráda v nejbližší době realizovala? „Věřím, že nové vedení bude mít na co navázat. Předpokládám, že hlavním úkolem pro všechny bude pomoci členům v období zkoušek podle ZDPZ a eliminovat potíže, které některým mohou nastat. Na toto téma jsme připravili exkluzivní seminář pro naše členy, zaměřený na problematiku nové odborné způsobilosti. Kromě toho se připravujeme na požadavky následného vzdělávání. Navážeme na zkušenosti, které získáváme z našeho členství v Evropské federaci pojišťovacích zprostředkovatelů (BIPAR) a inspirovat se budeme zkušenostmi partnerských asociací,“ pokračovala Jiřina Nepalová.

„Ráda bych, aby stále existovala vůle usilovat o to, aby obor pojišťovnictví oslovoval a vítal stále více mladých a talentovaných lidí. Přeji si, abychom měli schopnost utvářet dobré vztahy a spolupracovat s ostatními. Jen tudy vede cesta k osobní spokojenosti a ekonomickému úspěchu,“ uzavřela předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články