Zajímavost: Australské pojišťovny neprodávají krytí proti požárům


			Zajímavost: Australské pojišťovny neprodávají krytí proti požárům
5.2.2020 Zahraničí

Nedávno zachránily Australany v Melbourne a okolí deště, které konečně přišly a pomohly nejen hasit rozsáhlé požáry, ale učinily také ovzduší poněkud snesitelnějším. I tenisté si v rané fázi prvního grandslamu roku Australien Open užili své. A na alarmující situaci zareagovaly už i pojišťovny

Řada australských měst vykazovala ještě nedávno nejvyšší znečištění na světě, když mrak z požárů předčil i tradiční lokality jako indické Dillí nebo nepálské Kátmandu. A do toho oznámily dvě největší australské pojišťovací společnosti, že zastavují v 67 nejohroženějších oblastech prodej požárního pojištění. Lokality bez možnosti získat krytí leží převážně ve spolkových zemích Victoria a Nový Jižní Wales. Experti tak chtějí zabránit situaci, kdy by lidé v panice ještě rychle chtěli sjednávat pojistné smlouvy na své domy ležící v těchto nebezpečných oblastech.


Mohlo by vás zajímat: Novelu o povinném nahrávání telefonátů nechtějí poradci, ani spotřebitelé!


Konkrétně se jedná o vyhlášení společností Suncorp a Insurance Australia Group. Podle ratingové agentury Moody´s jsou to právě tito dva pojistitelé, kteří ponesou největší škodní zátěž z extrémních požárů v Austrálii. Od 9. listopadu 2019 do poloviny ledna 2020 bylo pojišťovnám nahlášeno v souvislosti s ohněm v buši na 13.750 jednotlivých škod v úhrnné odhadované hodnotě 1,34 miliardy australských dolarů (cca 830 milionů EUR).

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články